Burgemeester Aalsmeer geschokt door beschuldigingen van Aalsmeers raadslid

Aalsmeer - In de televisie-uitzending van Peter R. de Vries over internetpesten op dinsdag 31 mei kwam het Aalsmeerse raadslid Bram Heijstek (Het Aalmeers Collectief) in beeld als mogelijke dader in een pestzaak.

Naar aanleiding van die uitzending, heeft burgemeester Jeroen Nobel van Aalsmeer het volgende persbericht uitgestuurd: 'Ik ben diep geschokt door de ernstige beschuldigingen aan het adres van de heer Heijstek en kan mij voorstellen dat dit gevoel ook leeft in de Aalsmeerse gemeenschap. De zaak ligt op dit moment bij het Openbaar Ministerie en we wachten de uitkomst af.

Het is te betreuren als een volksvertegenwoordiger onderwerp is van justitieel onderzoek. Afgezien van de uitkomst van dat onderzoek stelt het de integriteit van het openbaar bestuur in een negatief daglicht.

Hoewel ik begrijp dat de gebeurtenissen beroering en ongeloof teweeg brengen, wil ik benadrukken dat het in onze Nederlandse rechtsstaat nog steeds zo is dat iemand onschuldig is, zolang hij niet is veroordeeld door de rechter.'

Heijstek kwam vorig jaar al negatief in het nieuws, toen bleek dat hij een jaar lang doodsbedreigingen aan zijn eigen adres geplaatst had op internet. Hij zou verschillende nepaccounts hebben aangemaakt waarop hij zichzelf vervolgens met de dood bedreigde.

Het raadslid wordt onder meer verdacht van identiteitsdiefstal en stalking omdat de berichten uit naam van politieke tegenstanders, journalisten en bekende Aalsmeerders verschenen.advertentie