Vakantiebieb geopend

De Ronde Venen - Vanaf 1 juni is de VakantieBieb open: hét zomercadeau van de Bibliotheek. 

Deze zomer kan iedereen weer volop lezen met de VakantieBieb-app. Voor de jeugd gaat de VakantieBieb al in juni open en de titels voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf begin juli. Er zijn dit jaar in totaal zestig titels te downloaden, en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld.

De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische boeken. Kinderen van 6 en 9 jaar kunnen bijvoorbeeld raadsels oplossen en moppen lezen in 'Nog een mop?' van Erik van Os. Kinderen tussen 9 en12 jaar kunnen wegdromen bij de avonturen van Samuel en Tess in 'Mijn bijzonder rare week met Tess' van Anna Woltz.

Met de VakantieBieb-app kunnen kinderen tijdens de zomervakantie e-books van de Bibliotheek op een tablet of smartphone lezen. En dat doen ze graag: "Ik vind de vakantieapp super leuk want nu mag ik wel op de tablet en anders niet", schrijft een jonge lener over de VakantieBieb 2015.

Als kinderen regelmatig blijven lezen in de zomervakantie, vallen zij niet terug in leesniveau. Lezen in de zomer is daarom belangrijk en dat kan heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek.

Ook volwassenen komen vanaf juli aan hun trekken en hebben de mogelijkheid om dertig titels te downloaden. Romans, spannende en informatieve boeken. Een kleine greep uit de selectie: 'Vader' van Karl Ove Knausgård, A.F.Th. v.d. Heijden met 'De helleveeg', Youp van 't Hek in 'Nederland volgens Youp' en 'Cruise' van Suzanne Vermeer.

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).

Kijk HIER voor meer informatie over de VakantieBieb.


advertentie