Groene Oscar: landelijke wedstrijd natuurfilmen voor kinderen

De Ronde Venen - Samen met het Wildlife Filmfestival Rotterdam organiseert OERRR een natuurfilmwedstrijd voor kinderen. Nieuwsgierige en creatieve kinderen door heel Nederland tussen 9 en 12 jaar kunnen hieraan meedoen. De natuurfilmwedstrijd voor kinderen begint op 1 juni en reikt eind oktober de Groene Oscar uit.

Een muis in de schuur, of een dikke vette spin op je kamer. Een prachtige boom in het park of mooie waterplanten in de sloot. Kleine beestjes onder een tegel in de tuin of een fluitende vogel in de buurt. In beelden kunnen je heel goed uitleggen wat natuur betekent, dichtbij huis of ver weg.

Kinderen kunnen korte filmpjes van 2 – 4 minuten insturen. De tien beste filmpjes worden eind oktober op het Wildlife Filmfestival in Rotterdam vertoond, waarna een jury met o.a. documentairemaker Ruben Smit de winnaar zal uitroepen.

De deadline voor inzending is 1 september.

Meer weten over de wedstrijd? Ga dan naar OERRR.nl/filmwedstrijd. Hier staat ook een vlog van Noëlle van OERRR, waarin ze uitlegt hoe je een natuurfilmpje maakt.

In filmtheater Cinerama in Rotterdam vindt de tweede editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) plaats. In het jeugdprogramma worden de winnende filmpjes van OERRR vertoond en wordt de Groene Oscar uitgereikt. WFFR is een privaat initiatief, opgezet door vrijwilligers, en geboren vanuit een passie voor dieren, natuur en films. Natuurmonumenten is partner van het festival.


advertentie