Ria de Korte CDA-kandidaat Tweede Kamer

Baambrugge - Ria de Korte - Verhoef uit Baambrugge is een van kandidaten van het CDA voor de komende Tweede Kamer verkiezingen. De Korte is nu raadslid in De Ronde Venen.

“Zorg en openbaar bestuur zijn mijn passie.” aldus de Baambrugse. Naast haar raadslidmaatschap is ze werkzaam als docent verpleegkunde en senior onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam. 

In 2014 promoveerde De Korte op het thema palliatieve zorg, nadat ze enkele jaren werkzaam was als beleidsadviseur voor de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden. Hier ontwikkelde zij landelijk beleid op het gebied van ouderen en palliatieve zorg.

“Ouderenzorg moet echt bovenaan de agenda, dat is mijn speerpunt, en daar zal ik me volledig voor inzetten als ik straks gekozen wordt.” volgens de ambitieuze De Korte. Daarnaast wil ze zich hard maken voor geschikte woningen voor ouderen, inzet ICT voor meer eigen regie, minder regels in de zorg en mantelzorg ondersteuning op maat. 

De Korte kan rekenen op de steun van de landelijke CDA Senioren en de landelijke CDA Vrouwen, die haar beiden als kandidaat hebben voorgedragen. Op 27 juni a.s. doet De Korte mee aan de Provinciale Primary, hier strijden CDA kandidaten uit de provincie voor een plek bij de eerste 30 op de lijst.


advertentie