FloraHolland steekt € 22,5 miljoen in veilinggebouw Aalsmeer

Aalsmeer - Royal FloraHolland gaat het centrale gebouw op het veilingterrein in Aalsmeer vernieuwen. Voor de herinrichting trekt het bloemenveilingbedrijf € 22,5 miljoen uit. Een deel van de ruimtes op het veilingterrein is niet meer van deze tijd, aldus het handelsplatform. Ze voldoen niet meer aan de gezondheids- en veiligheidseisen.

Zo worden verouderde, inpandige verlaadruimtes voortaan vrijgemaakt van vrachtverkeer. Ook worden gebouwdelen met asbestdaken, afgeschreven apparatuur en oude veilingtribunes opgeruimd.

Door het economisch herstel heeft FloraHolland de afgelopen tijd meer ruimtes op het terrein in Aalsmeer verhuurd aan bijvoorbeeld exporteurs. "Door deze maatregelen stijgen de huurinkomsten en de commerciële omzet, terwijl de exploitatiekosten afnemen", aldus het bedrijf.

Het bedrijf wil 14.000 vierkante meter terrein omvormen tot verhuurbare ruimtes met speciale rijplaten, waardoor goederen makkelijker de vrachtwagen in kunnen. Daarnaast verkleint Royal FloraHolland zijn vastgoed met 13.000 vierkante meter.

De Algemene Ledenvergadering heeft op 2 juni goedkeuring gegeven aan die investering. De werkzaamheden zullen in 2018 gereed zijn.

Vorige maand werd bekend dat Royal FloraHolland over 2015 een winst van € 12 miljoen heeft geboekt. De afgelopen jaren is de personeelsbezetting van het bedrijf flink gedaald. Meer dan 200 medewerkers verloren hun baan. In totaal is het concern nu nog goed voor 2.400 banen. Het bedrijf heeft vestigingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk en Venlo.  In haar soort is FloraHolland de grootste ter wereld en verzorgt zij ruim 90% van de Nederlandse handel in snijbloemen en planten. advertentie