Basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel bestaat 40 jaar

Nes aan de Amstel - Afgelopen donderdag bestond de openbare basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel, 40 jaar. 

Ter gelegenheid daarvan ontving directrice Ingrid Poelstra, de wethouder Onderwijs van de gemeente Amstelveen, Maaike Veeningen (D66). Deze kwam niet met lege handen naar het jubileumfeest van de school. Onder toezicht van leerlingen en leerkrachten overhandigde ze aan twee leerlingen het cadeau namens de gemeente Amstelveen: een waardecheque voor een speelbakfiets en een element in de buitenruimte ter waarde van € 500. De leerlingen vonden het cadeau prachtig en plotseling hief iedereen uit volle borst het volkslied van Nes aan de Amstel aan. 

De leerlingen van de school komen uit het buitengebied van Amstelveen, maar ook ouders en leerlingen uit De Ronde Venen, Uithoorn, Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel die eenmaal deze school ontdekken, kiezen graag voor de prettige sfeer die onmiskenbaar bij een kleine school hoort. "Iedereen wordt geaccepteerd, iedereen kent elkaar", vertelt een enthousiaste Ingrid Poelstra. Zij is al sinds 2000 directrice van de school.

De dag van de leerlingen begon om 08:45 uur en duurde tot 15:15 uur. Alle leerlingen mochten verkleed komen in een sprookjesachtige outfit, want de ochtend stond in het teken van sprookjes, met activiteiten die zijn gekoppeld aan MI (meervoudige intelligentie). De leerlingen volgden drie workshops en de ouders en leerkrachten begeleidden de workshops.

Na de pauze begon het middagprogramma met een korte presentatie van wat 's ochtend gemaakt en geoefend was. Daarna gingen de leerlingen in groepjes een sprookjesspeurtocht lopen door het dorp.

's Avonds werd een grote reünie gehouden voor oud-leerlingen en leerkrachten.

De viering van het 40-jarig bestaan van de school valt samen met het Dorpsfeest van Nes aan de Amstel.

Bron: Amstelveenweb.com


advertentie