Argon Basketball sluit seizoen af

Mijdrecht - Op zaterdag 18 juni speelde Argon Basketball in sporthal De Eendracht in Mijdrecht, een afsluitend MixToernooi, waarbij jong en oud, maar ook man en vrouw er samen een mooi feest van hebben gemaakt.

De gemengde teams waren evenwichtig samengesteld, waardoor iedereen met respect voor elkaar leuke en spannende wedstrijden met elkaar speelde. Mooi was ook dat Argon Basketball met dit afsluitende gezamenlijke feest, de kampioenen U14 (jongens onder 14 jaar) en U22 (jongens onder 22 jaar) op een waardige manier heeft kunnen huldigen.

Het team U14 werd kampioen in haar klasse, nadat het het seizoen ervoor bijna elke wedstrijd hadden verloren. Een knappe prestatie van de coaches en de trainers die deze jonge Argonauten toch nog enthousiast voor het spelletje wisten te behouden, met als kers op de taart een kampioenschap in dit huidige seizoen.

En nadat het team U22 vorig seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Argon Basketball, een kampioenschap in de eerste klasse wist binnen te halen, deden deze jonge enthousiastelingen het dit jaar nog eens dunnetjes over. Dit seizoen werd U22 niet alleen genomineerd als sportploeg van het jaar van De Ronde Venen, maar bovendien namen ze voor het tweede jaar op rij de kampioenstitel in de eerste klasse mee naar huis. En dat verdient zeker een mooie vermelding.

Tijdens het Toernooi werd Sjoerd Bouma uitgeroepen tot beste Schutter, om vervolgens zijn prijs aan de beste overgebleven jongste schutter: Asatur Arkojan te geven. Luc van Dijk werd uitgeroepen tot beste Dribbelaar en Marieke van Putten is de beste Verdediger geworden. Marciano Mascini werd tot beste Teamspeler uitgeroepen, en Eric de Koning tenslotte is uitgeroepen tot meest Talentvolle Speler.

Aan het einde van de avond werd het toernooi, ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden Hans van Dijk, oprichter en stuwende kracht achter Argon Basketball, omgedoopt tot het "Hans van Dijk MixToernooi"  met het voornemen het toernooi jaarlijks te laten terugkomen. Winnaars van het Hans van Dijk Mixtoernooi 2016 werden Asatur Arkojan, Luc Voorend, Nino van der Heijden, Eric van Oostbree, Joeri Blokhuis en Marieke van Putten. Zij kregen een mooie medaille en een Argonpakket.


advertentie