De Mont Blanc op voor 'Hear the World Foundation'

Wilnis - Derk Boswijk, namens het CDA lid van de Provinciale Staten van Utrecht, gaat in september de Mont Blanc, met 4.810 meter, de hoogste berg van de EU, beklimmen. Hij gaat dat doen om het werk van de 'Hear the World Foundation' te ondersteunen.

Deze foundation zet zich in voor de kinderen in de Derde Wereld die doof of slechthorend zijn. Door schaamte, gebrek aan kennis en geld, groeien deze kinderen op in isolement, waardoor ze zich niet zelfstandig kunnen ontwikkelen en dus de rest van hun leven in wanhoop en armoede zullen moeten doorbrengen. De 'Hear the World Foundation zorgt door vaccinaties, voorlichting, lessen in gebarentaal en het verstrekken van gehoortoestellen, dat deze kinderen een eerlijke kans  krijgen op een zelfstandige en gelukkige toekomst.

Derk Boswijk is met deze foundation in aanraking gekomen, nadat na de geboorte van zijn dochter bleek dat zij aan beide oren slechthorend is. Uiteraard was dit een grote schok voor Boswijk en zijn echtgenote. Zij krijgen echter alle steun en hulp van specialisten, waardoor met behulp van gehoorapparaten zijn dochter gewoon kan functioneren zoals ieder kind. 

Elk jaar worden er 665.000 kinderen geboren die doof of slechthorend zijn. 80% van deze kinderen wordt geboren in de Derde Wereld, en krijgt niet de steun en hulp die de dochter van Derk Boswijk krijgt. En daar komt de 'Hear the World Foundation' om de hoek kijken. Zij trekken zich het lot van deze kinderen aan.

Daarom heeft Derk Boswijk besloten het werk van deze foundation te ondersteunen met een bijzondere actie: de beklimming van de Mont Blanc in september van dit jaar. Daarvoor heeft hij sponsors nodig. Elke euro die wordt ontvangen, gaat naar de 'Hear the World Foundation'. Derk Boswijk betaalt de kosten van de expeditie helemaal zelf.

Inmiddels is al een bedrag van € 4.900 opgehaald.

Kijk HIER voor meer informatie over de actie van Derk Boswijk.


advertentie