Kerkgangers Vinkeveen balen van Triathlon Amsterdam

Vinkeveen/Amsterdam - Een aantal christelijke inwoners van Vinkeveen heeft afgelopen zondag last gehad van de Amsterdamse triatlon die door hun gemeente ging. Ze konden naar hun zeggen, door de vele wegafzettingen "met heel veel pijn en moeite" de kerk bereiken.

De ChristenUnie-SGP gaat de kwestie aankaarten bij de gemeente De Ronde Venen. "Naar onze mening moet de zondagsrust en de mogelijkheden van kerkbezoek van onze eigen inwoners belangrijker zijn dat de wensen voor een sportevenement van Amsterdam", zegt fractievoorzitter Wim Stam.

Volgens Stam had de gemeente beperkte verkeershinder beloofd, geen volledige afsluiting. Maar sommige kerkgangers zouden zijn tegengehouden door verkeersregelaars. "Met heel veel pijn en moeite wisten de inwoners aan de Uitweg en de Demmeriksekade toch zowel de kerk, als later die ochtend, hun woning te bereiken."

De fietstocht van het Amsterdamse sportevenement ging voor een groot deel door de Utrechtse gemeente. De renners kwamen ook langs Abcoude en Waverveen.

De gecombineerde partij ChristenUnie-SGP heeft twee van de 27 zetels in de gemeenteraad van De Ronde Venen. 

Bron: RTV Utrecht

 


advertentie