Verhalenfestival 'Forten vol Verhalen' op 18 locaties

Regio - Van 3 juli t/m 28 augustus vindt het verhalenfestival 'Forten vol Verhalen' plaats op 18 forten en locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Stelling van Amsterdam en de Zuiderwaterlinie. Zeg de digitale media voor een middag vaarwel en laat je betoveren door echte verhalen en de entourage van het fortenerfgoed. Luister ademloos naar meeslepende woorden of droom met de ogen dicht, weg in een nieuw avontuur.

'Forten vol Verhalen' is een storytellingfestival voor de hele familie, met spannende, ontroerende, grappige en vooral mooie verhalen. Verhalen die je bij blijven, verhalen die je voor altijd meeneemt.

Deze zomer is 'Forten vol Verhalen' op maar liefst 18 locaties bij te wonen. De verhalen worden voorgedragen door topvertellers uit Nederland en België. Alvast een greep uit het programma: Sahand Sahebdivani, Mia Verbeelen, Jordy Roeten (jonge verteller van het jaar), Marijn Vissers, Ailun Elzenga, Mirjam Mare, Bastiaan de Zwitser & Soufiane Moussouli.

Op Fort Sabina, het Nederlands Vestingmuseum en Fort aan de Klop zijn speciale kindervertellingen te beluisteren.   

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is voorgedragen voor de UNESCO Werelderfgoed-status, als een uitbreiding van de Stelling van Amsterdam, die inmiddels al 20 jaar de status van UNESCO Werelderfgoed heeft. Als alles goed gaat, komen beide linies in 2019 als één geheel op deze prestigieuze lijst.

De Stelling van Amsterdam is één van de 10 Werelderfgoederen die Nederland rijk is. Sinds 1996 staat de Stelling van Amsterdam op de lijst van UNESCO Werelderfgoed, vanwege zijn unieke karakter en de bijzondere geschiedenis.

Dit jaar viert de Stelling van Amsterdam dat het al 20 jaar op de UNESCO Wereldarfgoedlijst staat. In het kader hiervan, zijn op de locaties van de Stelling van Amsterdam speciale historische verhalen te horen, die gaan over de geschiedenis van de forten en van de stelling.

Het verhalenfestival 'Forten vol Verhalen' is te beleven op de volgende forten en data:

Kunstfort Asperen zondag 3 juli
Nederlands Vestingmuseum zaterdag 9 juli
Fort aan de Drecht zondag 10 juli
Fort Markenbinnen zondag 17 juli
Fort bij Edam zondag 24 juli
Fort Sabina zondag 24 juli
Fort Lunet IV zaterdag 30 juli
Fort aan de Klop zondag 31 juli
De Wielegaard zondag 31 juli
Werk a/d Korte Uitweg zaterdag 6 augustus
Fort Diemerdam zondag 7 augustus
Fort Vuren zaterdag 13 augustus
Fort Spijkerboor zondag 14 augustus
Fort bij Vijfhuizen zaterdag 20 augustus
Fort Lunet I t/m III zaterdag 20 augustus
Fort Altena zondag 21 augustus
Fort de Bilt zaterdag 27 augustus
Fort Nieuwersluis zondag 28 augustus

Een kaartje voor 'Forten vol Verhalen' kost € 7,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Kijk HIER voor informatie over het evenement en over het reserveren van kaarten. 


advertentie