Maatje voor Twee-introductietraining

De Ronde Venen - Op dinsdag 12 juli vindt een introductiecursus plaats voor nieuwe vrijwilligers van Maatje voor Twee.

Deze cursus bestaat uit de volgende onderdelen: kennismaking met andere Maatje voor Twee vrijwilligers, het stellen van je (eigen) grenzen in het vrijwilligerswerk en je signalerende functie als vrijwilliger. De introductiecursus wordt gegeven door projectcoördinator Carolien Harbers van Maatje voor Twee en vrijwilligster & maatje Mirjam Spaans.

Aan de hand van overeenkomstige interesses koppelt de coördinator van Tympaan-De Baat een maatjesvrijwilliger aan een kwetsbare en zelfstandig wonende inwoner uit De Ronde Venen. Voor de duur van één jaar wordt een ‘maatjescontact’ aangegaan, met als belangrijk uitgangspunt dat beide partijen plezier hebben en samen ontspannende, alledaagse activiteiten ondernemen. Het doel is sociaal isolement te doorbreken, iemand op weg te helpen als het leven even niet zo lekker loopt, of deel te blijven nemen aan de samenleving voor wat die persoon nog (wel) kan.

De introductietraining start om 13:15 uur en wordt rond 16:15 uur afgesloten. De training wordt gegeven in de Bibliotheek Mijdrecht, aan de Doctor J. van der Haarlaan 8 in Mijdrecht.

Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met projectcoördinator Carolien Harbers van Maatje voor Twee van Tympaan-De Baat, tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via maatjevoortwee@stdb.nl.

Aanmelden voor de introductietraining kan uiterlijk tot en met 11 juli.


advertentie