PAUW Bedrijven start praktijkopleiding Groen op MBO-2 niveau

Regio - In september van dit jaar start bij PAUW Bedrijven een praktijkopleiding Medewerker Buitenruimte op MBO 2-niveau.

Al eerder werd deze opleiding verzorgd op het laagste MBO-niveau (entree-opleiding), maar met ingang van september biedt PAUW deze praktijkopleiding ook op MBO-2 niveau. Deelnemers kwalificeren zich hiermee voor de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld voor werk bij een hoveniersbedrijf, een groenvoorziening of bij een gemeente.

De opleiding, waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd, duurt 2 jaar. Een groep van 15 deelnemers start in september met deze opleiding.

De combinatie van werken en leren maakt deze opleiding extra waardevol. De deelnemer heeft na het afronden van de opleiding, namelijk een diploma op MBO-2 niveau én 2 jaar praktijkervaring. De opleiding wordt in samenwerking met docenten van het Wellant College verzorgd. De opleiding is een BBL-variant (Beroeps Begeleidende Leerweg), het praktijkdeel bedraagt 60% of meer van de studieduur.

PAUW Bedrijven is het sociaal werkbedrijf in de regio De Ronde Venen, Lekstroom en Stichtse Vecht. Het bedrijf ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan de slag te komen. Via werken en leren, kwalificeren kandidaten zich voor de arbeidsmarkt.

Deze vakgerichte opleiding op MBO-2 niveau is een voorbeeld van hoe PAUW Bedrijven voor verschillende groepen mensen passende werk- en opleidingsmogelijkheden biedt.


advertentie