Soepproducent Struik in zee met familie Van Drie

Mijdrecht/Voorthuizen - De familie achter de in Mijdrecht gevestigde VanDrie Group, de grootste slachter en verwerker van kalfsvlees in Europa, steekt geld in de soepen- en sauzenproducent Struik Foods Europe. De familie Van Drie doet, via het investeringsvehikel Fratelli, een 'substantiële' kapitaalinjectie in ruil voor een 'strategisch belang' in de Gelderse onderneming. Hoeveel in het bedrijf gestoken wordt, is niet bekendgemaakt.

Door de samenwerking tussen de familie Van Drie en de familie Struik is de soepenmaker uit Voorthuizen in één klap uit de financiële problemen. De solvabiliteit voldoet in ieder geval, naar eigen zeggen, weer ruimschoots aan de normen, nadat het familiebedrijf de afgelopen jaren langs de rand van afgrond scheerde door een tegenvallende overname en een peperduur geschil met een leverancier.

Het bedrijf was vorig jaar alweer aan de beterende hand, maar de banken eisten behalve een extra kapitaalstorting van eigenaar Hans Struik, een verdere verbetering van het eigen vermogen. Daarin is voorzien, nu de familie achter het kalfsvleesconcern, dat in omzet zeker tien keer zo groot is als Struik, bijspringt. Gelijktijdig met de kapitaalinjectie verstrekken de huisbankiers van Struik Foods nieuwe financiering voor de lange termijn.

Door de samenwerking met de familie Van Drie kan Struik Foods, dat een omzet heeft van circa € 200 mln, weer vaart maken met de plannen om verder te groeien in Europa. 'Ik ben er trots op dat we nu, na de eerdere overnames in Duitsland, opnieuw een belangrijke stap zetten op de Europese markt', zegt grootaandeelhouder Hans Struik in een verklaring. Ook kan Struik blijven investeren in de merken Struik in de Benelux, Ye Olde Oak in Engeland en Sonnen Bassermann in Duitsland.

Het personeel is donderdag over de komst van de nieuwe aandeelhouder ingelicht. Het is niet duidelijk wat de verandering voor de werknemers zal betekenen. Beide families onderzoeken of verdere samenwerking en combinaties op markten en productgroepen mogelijk zijn. Er is nog wel toestemming voor de transactie nodig van de mededingingsautoriteiten in de belangrijkste landen waar Struik Foods actief is.

Struik Foods Europe blijft een zelfstandige onderneming, die geleid gaat worden door een gezamenlijk aan te stellen directie. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Hans Ernest, een veteraan uit de voedingsmiddelenindustrie die door Hans Struik is binnengehaald om de onderneming weer op de rit te krijgen. De raad van commissarissen die vorig jaar door de directeur-grootaandeelhouder is ingesteld, komt te vervallen.

Behalve het op het bedrijventerrein Mijdrecht gevestigde hoofdkantoor van de VanDrie Group, is daar ook Tentego gevestigd. Tentego produceert hoogwaardige melkvervangende voeders voor de opfok- en vleeskalverenhouderij.


advertentie