Steunpunt Mantelzorg organiseert cursus 'Mantelzorg en voeding'

Abcoude - Het Steunpunt Mantelzorg organiseert in samenwerking met voedingsdeskundige Charlotte Meynen een training “mantelzorg en voeding”. Deze training is voor mantelzorgers uit de gehele De Ronde Venen en zal plaats vinden op 8- en 22 september en 6 oktober van 19.30 tot 21:00 uur in Ontmoetingscentrum ‘De Angstelborgh’ aan de Dorpszicht 22 in Abcoude.

Mantelzorgers zorgen vaak intensief voor een ander, soms zo intensief dat zij zichzelf vergeten. Door drukte neemt men niet de tijd voor de eigen maaltijd, of men eet niet meer wat men zelf lekker vindt, omdat de partner niet alles meer mag.

Om het zorgen voort te kunnen zetten, is het juist belangrijk dat men als mantelzorger zelf goed blijft eten. De training is bedoeld om mantelzorgers te laten zien hoe belangrijk het is goed voor zichzelf te zorgen. De voedingsdeskundige denkt mee in het aanpassen van het eet- en leefpatroon van mantelzorgers met als doel dat deze zich (weer) fit en vitaal voelen.

Aanmelden voor de cursus kan tot 5 september door op wwerkdagen tussen 10:00 en 12:00 uur te bellen naar Tympaan-De Baat op telefoonnummer (0297) 76 02 60 of een door e-mail te sturen naar: e.smit@stdb.nl

De kosten voor deze cursus bedragen € 15.


advertentie