CDA blij met initiatief verpleeghuiszorg in Abcoude

Abcoude - Het CDA De Ronde Venen is blij dat de kleinschalige woonvoorziening De Merenhof in Abcoude, samen met zorginstelling Careyn het initiatief neemt om verpleeghuiszorg in Abcoude op te zetten. In verband daarmee is een informatieavond voor alle inwoners gepland op 28 september om 19:30 uur in De Merenhof.

CDA-raadslid Ria de Korte-Verhoef is het een doorn in het oog dat ouderen uit Abcoude en Baambrugge voor verpleeghuiszorg aangewezen zijn op Vinkeveen en Mijdrecht. “Oude bomen moet je niet verplanten” aldus De Korte. Ze is daarom blij dat de Merenhof, dat een onderdeel is van de zorginstelling Reinaerde, samen met Careyn een informatieavond organiseert om met de inwoners van Abcoude en Baambrugge te kijken naar realisatie van verpleeghuiszorg op de locatie van De Merenhof in Abcoude. 

Naast de plannen voor verpleeghuiszorg, zullen de huidige bewoners van  De Merenhof er een plek kunnen vinden.

De Korte heeft zelf aan den lijve ondervonden hoeveel impact het verhuizen naar Mijdrecht had bij haar ouders, toen zij naar een verzorgingshuis gingen. In het verzorgingshuis kon niemand meepraten over het boerenleven in Baambrugge en over de winkels in Abcoude. Ook vrienden van dezelfde leeftijd konden niet gemakkelijk even langskomen in Mijdrecht. De Korte: "Iedereen die in Abcoude of Baambrugge woont gun ik opvang in de buurt als het nodig is. Want daar kennen mensen je geschiedenis nog”. “Je bent wie je kent” is een uitspraak die zeker geldt voor ouderen die hun hele leven in deze omgeving hebben gewoond. 

De Korte hoorde tijdens een werkbezoek aan de locatie De Merenhof van manager Hans Bexkens dat hij plannen heeft om, naast de opvang voor mensen met een beperking, ook ouderen op te vangen die verpleeghuiszorg nodig hebben. De Merenhof ligt aan de rand van Abcoude en hier is voldoende ruimte om een nieuw gebouw neer te zetten.

Eerder was er veel tegenstand van de omwonenden toen men gelijksoortige plannen wilde realiseren bij de Angstelborgh in Abcoude. “Ga zo snel mogelijk met de mensen uit Abcoude, Baambrugge en de direct aanwonenden praten” adviseerde De Korte. Ook de ouderenbelangenvereniging (OBV) heeft zij bij de plannen betrokken. Op deze manier creëer je draagvlak en kunnen de plannen zo snel mogelijk worden gerealiseerd. 

Op de informatieavond worden de eerste ideeën voor verpleeghuiszorg en nieuwbouw op deze locatie van De Merenhof besproken. Reinaerde steekt zijn nek uit om dit plan op te pakken samen met Careyn. Het is een kans die de inwoners wat het CDA De Ronde Venen betreft, niet mogen laten schieten.


advertentie