Boek met ingekleurde ansichten van Uithoorn e.o. verschenen

Uithoorn/Amstelhoek - De Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel heeft een boek uitgegeven met ingekleurde oude ansichten. De 115 ingekleurde ansichten voeren de lezer/kijker door het Uithoorn, Amstelhoek en De Kwakel uit de jaren 1900 tot  1940.

De samensteller van het boek is Chris Woerden, de secretaris van de Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel. Hij zegt over het boek: "We hebben er een kijkboek van gemaakt, voor de liefhebbers van de oude straatbeelden uit vervlogen tijden."

De ansichten zijn geclusterd rond acht 'wijken': Amsteldijk-noord (10 ex), Amsteldijk-zuid & Vrouwenakker (14 ex), Amstelhoek (13 ex), De Kwakel (6 ex), De Lange Brug/Rechthuis (16 ex), Dorpsstraat incl. Thamerlaan, Zijdelveld (15 ex), Marktplein (17 ex), de Schans (12 ex) en de Wilhelminakade incl. Stationsstraat, Petrus Steenkampweg (13 ex). Elk van die acht 'wijken' heeft een eigen inleidende tekst.

Het boek is in de boekhandel te koop voor € 25.

Leden van de Historische Vereniging De Proosdijlanden kunnen het boek kopen voor de gereduceerde prijs van € 17,50. Dit geldt voor zolang de voorraad strekt en mits het boek wordt afgehaald in Uithoorn.

Het boek kan worden besteld bij de Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel door een e-mail te sturen naar stichtingouduithoorndekwakel@telfort.nl of door telefonisch contact op te nemen met Chris Woerden op telefoonnummer (0297) 56 64 99.


advertentie