Kanonschoten en aangepaste fietsen bij start Rondje Stelling

Regio - De fietstoertocht Rondje Stelling wordt komende zaterdag weggeschoten door een ouderwets kanon. De Uithoornse sportwethouder Ria Zijlstra neemt de officiële start op Fort aan de Drecht in Uithoorn, samen met enkele deelnemers op aangepaste fietsen voor haar rekening.

Naast het rijden langs de historische Stelling van Amsterdam, die dit jaar haar 20-jarig jubileum op de UNESCO-werelderfgoedlijst viert, staat de toertocht ook in het teken van aangepast fietsen. De fietsers dragen met hun deelname bij aan de realisatie van het aangepaste fietsennetwerk van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF), die daarmee mensen met hersenletsel de mogelijkheid wil bieden weer sportief te bewegen.

RHF-ambassadeur Jelle Lugten is samen met twee duofietsers en een driewielligfietser bij de start aanwezig. Zij rijden ter promotie van het goede doel van Rondje Stelling de afstand van Uithoorn naar Wheelerplanet Spaarnwoude, dat samen met Fort aan de Ham in Uitgeest het trio startlocaties van Rondje Stelling vormt.

Het bijzondere fietsgezelschap wordt samen met de andere deelnemers door twee fortcommandanten op ludieke wijze welkom geheten en om 08.00 uur weggeschoten door een schot uit een ouderwets kanon, dat vroeger ook op de forten rond Amsterdam werd gebruikt.

Op de locaties Uithoorn en Uitgeest verzorgen Dj’s de hele dag gezellige muziek om de fietsers te verwelkomen. Op Wheelerplanet Spaarnwoude worden zij onthaald door presentator Jeroen Engeln. Op deze locatie is tevens een loterij voor de RHF met mooie fietsprijzen, kunnen deelnemers op de wielerbaan tijdens de Handbike Challenge ervaren hoe het is om op een aangepaste fiets te rijden en doet het voor de Paralympische Spelen 2020 trainende tandemduo Tom Gakes-Roel Scheij rond 13:00 uur een aanval op het parcoursrecord van Niki Terpstra op Wheelerplanet.

In Uithoorn zijn om 11:00 en 13:00 uur rondleidingen op en over het fort en is er om 14:30 uur een wijnproeverij.

Rondje Stelling vindt plaats op zaterdag 3 september a.s.. Er kan worden gestart op zes verschillende afstanden op drie locaties. Dit zijn Wheelerplanet Spaarnwoude (30, 85, 120 en 170 km), Uithoorn (45, 85 en 170 km) en Uitgeest (60, 120 en 170 km).

Alle informatie over het Rondje Stelling is HIER te vinden. 

De toertocht gaat door Kennemerland, Zaanstreek, Waterland, Amsterdam, Rijn en Venen, Amstelland en Haarlemmermeer.


advertentie