Voormalig wethouder Dijkstra weer aan de slag

Sliedrecht/De Ronde Venen - Voormalig wethouder Aldrik Dijkstra (ChristenUnie) is weer aan de slag, blijkt uit een artikel in 'De Merwestreek', een huis-aan-huiskrant in Sliedrecht.

Burgemeester Bram van Hemmen van Sliedrecht, heeft Aldrik Dijkstra (40) afgelopen dinsdagavond tot wethouder beëdigd in het raadhuis in Sliedrecht. De kersverse bestuurder 'aanvaardt deze functie met veel plezier'. Hij wil zo spoedig mogelijk in contact komen met de Sliedrechtse inwoners. “Ik ben geen type om achter mijn bureau te blijven zitten. Ik ga graag naar buiten. Dat is mijn manier van werken”, verklaart Dijkstra. De SGP-ChristenUnie heeft de nieuwe wethouder voorgedragen. Dijkstra vervangt Theo den Braanker die in maart zijn ontslag als wethouder nam. De portefeuille die Dijkstra gaat vervullen is nog onbekend.

Dijkstra woont samen met zijn vrouw, dochter en zoon in Hilversum. De lange woon-werkreistijd ‘is geen probleem’ voor hem.

Aldrik Dijkstra was twee jaar wethouder jeugd, sport, onderwijs, openbare orde en vastgoed in De Ronde Venen. In het artikel in 'De Merwedestreek' wordt overigens een opmerkelijke draai gegeven aan de wijze waarop Dijkstra zijn werkzaamheden als wethouder in De Ronde Venen moest beëindigen. In het artikel staat dat hij 'stopte met zijn bestuurlijke taken in De Ronde Venen, omdat ‘de samenwerking in de coalitie niet goed verliep’. Dijkstra moest echter vertrekken als wethouder, nadat de gemeenteraad van De Ronde Venen een motie van wantrouwen van CDA, Ronde Venen Belang en VVD tegen het zittende college van B&W, waaronder Dijkstra, had aangenomen. 

De nieuwe bestuurder wil graag de termijn van vier jaar wethouderschap vol maken. Hij kon de nieuwe uitdaging op zijn pad ‘natuurlijk niet afslaan’. Via Twitter wil Dijkstra zijn volgers laten weten waar hij is geweest en met wie hij heeft gesproken.

Naast zijn wethouderschap runt Dijkstra ook een adviesbureau. Hij traint lokale fracties en politieke partijen in het lokaal openbaar bestuur, het ontwikkelen van politieke strategie, visie en debatvaardigheden. Het maakt Dijkstra niet uit welke politieke achtergrond de deelnemers van zijn trainingen hebben. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van het politiek debat. Voorlopig staan deze werkzaamheden op een laag pitje. Dijkstra zal zijn handen vol hebben aan het wethouderschap in Sliedrecht.

De nieuwe wethouder is geboren in Alkmaar, opgegroeid in Zutphen, bracht zijn middelbare schooltijd door in Amersfoort en studeerde in Leeuwarden. Zijn ouders komen uit Friesland. 

‘Het behalen van zijn vliegbrevet’ staat bovenaan zijn bucketlist. “Voorlopig komt het er niet van, maar alles wat met luchtvaart te maken heeft, fascineert me.”

Verder loopt Dijkstra graag hard in zijn vrije tijd en is hij ook regelmatig in de keuken te vinden om een lekkere maaltijd te bereiden.

Per 1 september gaat Dijkstra officieel als wethouder aan de slag.

Bron: De Merwedestreek


advertentie