Ria de Korte uit Baambrugge op plek 35 op CDA-kandidatenlijst

Baambrugge - Ria de Korte uit Baambrugge is op de concept-kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar, op de 35ste plek gezet. Zij is momenteel gemeenteraadslid voor het CDA in De Ronde Venen.

De concept-kandidatenlijst is verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Op het CDA-najaarscongres van 12 november in Veghel wordt de lijst definitief vastgesteld. 

De Korte had zicht op een hogere plaats in de lijst, maar moest het in de ‘primary’ van de provincie Utrecht afleggen tegen Sebastiaan den Bak, die nu op plek 27 staat.

Inclusief Ria de Korte, telt de concept-kandidatenlijst van het CDA slechts vier personen uit Utrecht, waarvan  Hanke Bruins Slot op nummer 9 de hoogst geplaatste is.

De top 3 van de concept-kandidtenlijst bestaat uit de huidige fractievoorzitter in de Tweede Kamer Sybrand Buma, Mona Keizer en René Peters.

Kijk HIER naar het interview dat wij voor ons nieuwsprogramma Nieuwsronde hadden met Ria de Korte over haar kandidatuur.


advertentie