Brandweer Vinkeveen tweede in finale vaardigheidstoets oppervlakteredding

Krimpen a/d IJssel/Vinkeveen - Het brandweerkorps van Vinkeveen is zaterdag 10 september als tweede geëindigd tijdens de landelijke finale van de vaardigheidtoets oppervlakteredding. Aan deze finalewedstrijd, die plaatsvond in Krimpen a/d IJssel, werd deelgenomen door de beste zes ploegen uit het land. Bij de prijsuitreiking bleek het onderlinge verschil met de winnaar slechts een schamel puntje.

De Vinkeveense ploeg kreeg te maken met een complex incident op de drukbevaren IJssel. Een speedboot met daarachter een waterskier, was in aanvaring gekomen met een sleepboot. Door de klap was de speedboot omgeslagen en waren vier personen te water geraakt. Bij de aanvaring werden ook de hengels van een visser overvaren, die daarop besloot het water in te gaan om zijn hengels te redden. Het lukte hem vervolgens niet meer om op de kant te komen.

Bij de prijsuitreiking bleek het onderlinge verschil tussen de ploegen niet groot. Met een technisch totaal van 1.100 punten en een eindscore van 1.548 punten, kwam het Vinkeveense team slechts een puntje tekort om opnieuw landskampioen te worden. Toch kan de ploeg zeer tevreden zijn met het behaalde resultaat.

De wedstrijdploeg bestond uit: 

Bevelvoerder: Mark van Wijk
Chauffeur: Joep Kuijper
Zwemmer 1: Jelle Oldenburger
Zwemmer 2: Mischa Börger
Veiligheidsman: Martin Pothuizen
Gewondenverzorger: Valerie Feddema


advertentie