Taalhuis De Ronde Venen zoekt vrijwilligers

De Ronde Venen - Houdt u van taal? Vind u het leuk om inwoners van De Ronde Venen te ondersteunen bij het oefenen met de Nederlandse Taal? Het Taalhuis De Ronde Venen is op zoek naar vrijwilligers.

Sinds de start een jaar geleden, heeft zich bij het Taalpunt in de Bibliotheek Mijdrecht al een grote groep volwassen inwoners gemeld, die graag beter Nederlands wil leren lezen, schrijven en/of spreken.

Om in de toekomst taalvragers te kunnen blijven helpen, is het Taalhuis op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers. Wij zijn met name op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het leren lezen en schrijven, of die het leuk vinden om les te geven aan een klein groepje.

Ook zoeken we naar vrijwilligers die (eventueel als invalkracht) willen assisteren in een van de Taalkamers, als gastheer/-vrouw of gespreksleider.

Voor alle bovengenoemde functies geldt dat men de Basistraining Taalvrijwilliger (drie dagdelen) dient te volgen. Vrijwilligers worden uiteraard begeleid.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Margit Rechtuijt per e-mail via m.rechtuijt@stdb.nl, of telefonisch op telefoonnummer (0297) 230 280.

Het Taalhuis De Ronde Venen is een initiatief van de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, Tympaan-De Baat en Gilde De Ronde Venen, in nauwe samenwerking met de gemeente De Ronde Venen en met Stichting Lezen en Schrijven.


advertentie