OM wil hennepbende plukken

Regio - Het Openbaar Ministerie (OM) eist ruim € 4,3 miljoen van een hennepbende uit de regio Utrecht.

Justitie komt tot dit bedrag door de jarenlange criminele verdiensten van de vijf mannen te berekenen. Van de leider van de bende vordert het OM ruim € 2 miljoen. Het illegaal verkregen inkomen van de klusjesman van de groep is vastgesteld op € 3.300.

Ruim dertig hennepoogsten in zeven kwekerijen in Utrecht, Hilversum, Veenendaal, De Bilt en Schoonhoven, leverden de criminelen in de periode 2012 tot 2015 volgens het OM ruim € 4,3 miljoen op. Een aantal verdachten werd eerder dit jaar al veroordeeld tot celstraffen.

Van verdachte Jeroen van L. wordt € 1,2 miljoen geëist. Hij is de partner van de Maarssense oud-politica Kathalijne de Kruif. Zij werd veroordeeld tot een werkstraf in deze zaak.

De Kruif, die fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Stichtse Vecht was, vervulde volgens justitie een bijrol door de opbrengsten van de hennepteelt wit te wassen. Ze deed dat door cash auto's, een jetski, boot en caravan aan te schaffen.

Om een deel van de vordering veilig te stellen, legde het OM eerder al beslag op deze spullen, maar ook op spaarrekeningen en contant geld.

De rechtbank doet op 25 oktober uitspraak.

Bron: RTV Utrecht

 


advertentie