Openbaar vervoer in provincie Utrecht in trek

Regio - Het gebruik van het openbaar vervoer per tram en bus in de provincie Utrecht zit in de lift. In 2015 waren er ruim 6,5 miljoen méér instappers met een OV-chipkaart dan in het jaar daarvoor. Het aantal reizigers ging van 48,7 miljoen in 2014 naar 55,2 miljoen in 2015.

Deze cijfers blijken uit de Jaar- en Trendrapportage 2015 van de provincie Utrecht over het openbaar vervoer per tram en bus. De reizigersgroei is goed merkbaar in het gebied in en rondom de stad Utrecht, waar vervoerder U-OV rijdt. De toename bedroeg daar 5,3%. Ook in het streekvervoer dat momenteel wordt verzorgd door Connexxion was sprake van een forse reizigersgroei (7,9%).

Belangrijke redenen zijn het aantrekken van de economie, waardoor steeds meer reizigers gebruikmaken van het openbaar vervoer voor het woon-werkverkeer en als student. De groei was vorig jaar het grootst op de buslijnen van en naar Utrecht Science Park /De Uithof.

Het openbaar vervoer in de provincie Utrecht kan ook rekenen op een positieve waardering van een 7,5, wat gelijk staat aan het landelijke gemiddelde. Behalve het gebruik zit ook de stiptheid in de lift. Bij vervoerder U-OV scoren zowel de bus als de tram ongeveer 73% op tijd. De score van vervoerder Connexxion in het streekvervoer is 85% op tijd.

Klik op de link onder dit artikel om de Jaar- en Trendrapportage 2015 te lezen en/of te downloaden.


advertentie