Ouders Lokaal Festival tijdens Week van de Opvoeding

De Ronde Venen - Tijdens de Week van de Opvoeding organiseert Ouders Lokaal in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin, op 8 oktober in Sociaal Cultureel Centrum De Boei in Vinkeveen voor het eerst een festival voor ouders/opvoeders.

Een (zaterdag)middag lang kunnen die zich als bezoeker laten inspireren op het gebied van opvoeding. Van baby in de buik tot een puber in huis, er wordt aan iedereen gedacht deze middag.

Het Festival wordt om 13:00 uur geopend met een lezing van niemand minder dan Tischa Neve. Zij zal de deelnemers meenemen op een heldere, praktische en laagdrempelige manier in haar visie op opvoeden, communiceren en omgaan met kinderen en jonge pubers. Met humor, zelfspot (zelf moeder zijn is echt wat anders dan andere ouders coachen), positief en vooral gericht op ontdekken wat werkt voor jou en voor jouw kind. Want elk kind is anders en elke ouder ook. Tischa is bekend van TV en bekend als auteur en columnist. 

 

Verder kunnen deelnemers zich laten inspireren tijdens de zes workshops en informatie/inspiratie opdoen bij de leuke kraampjes van lokale ondernemers/instellingen.

Er zijn twee rondes aan inspiratie-workshops deze middag. Deze duren ieder een uur. Bij aanmelding via ouderslokaal.nl kan men aangeven aan welke workshops men wil deelnemen. Er kan worden gekozen uit de volgende zes workshops:

Workshops Ronde I

-Media Wijsheid (o.a. cyberpesten) – Joke Pelser

-Opvoedkwaliteiten – Aletta Bruggink en Mareike Meijerhof

-Jouw Kind in Beeld - Cathelijn van Inge

 Workshop Ronde II

-Pillen en Poeders, alles wat je als ouder wilt weten over drugs 

-Herken je persoonlijke grens – Denise Rösken 

-Positief Opvoeden - Marike den Braber

Deelname aan het festival is gratis. Aanmelding is verplicht. Vol=vol.

Aanmelden kan op de website van Ouders Lokaal. Op de website is ook meer informatie te vinden over het festival, en over de activiteiten van Ouders Lokaal.


advertentie