OM in beroep tegen straf voor doodrijder A2

Regio - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de straf die de rechtbank heeft opgelegd aan Neil van der L., de man die eind december 2015 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2. Hij kreeg drie jaar cel opgelegd, waar het OM acht jaar had geëist. Dit schrijft het AD maandag 26 september op haar site.

30 december vorig jaar reed de 46-jarige Van der L. met 237 kilometer per uur over de A2. Hij maakte gebruik van de vluchtstrook en toen die ophield stuurde hij naar rechts, tegen de auto van Ricardo van Jaarsveld aan. Die zat in de auto met zijn vriendin, zijn ex, haar partner en de drie kinderen van Van Jaarsveld en zijn ex. Van Jaarsveld overleed en zijn kinderen raakte zwaargewond.

Volgens de rechtbank is Van der L. schuldig aan het ongeval, maar was er geen opzet in het spel. Het OM is van mening dat er sprake is van voorwaardelijk opzet. Vanwege zijn snelheid en het negeren van signalen dat er mogelijk een ongeluk zou komen, nam hij het risico dat er een aanrijding zou komen met een mogelijk dodelijke afloop.

Ook de advocaat van Van der L. zou in beroep willen gaan, meldt het OM.

De uitspraak leidde tot veel emotie bij de nabestaanden. De vader van het slachtoffer wilde zelf niet aandringen op een hoger beroep, maar liet na de uitspraak wel weten dat ,,het leven van je kind blijkbaar maar drie jaar cel waard is.''

Bron: AD


advertentie