Jongeren- en muziekcentrum N201 start crowdfundingsactie voor behoud

Regio - Het jongeren- en muziekcentrum N201 in Aalsmeer, is een crowdfundingsactie gestart, die het mogelijk moet maken het centrum voor de toekomst te behouden.

Daarvoort is geld nodig, onder meer om het pand een fikse opknapbeurt te geven. Door intensief gebruik zijn veel voorzieningen en apparatuur inmiddels aan onderhoud of vervanging toe.

N201 is voor jongeren en muziekliefhebbers al jaren het alternatief op de lokale en regionale commerciële horeca zodat er iets te kiezen valt naast het reguliere discotheek- en kroegaanbod. Maar deze programma’s kosten relatief zoveel geld, dat er niet genoeg overblijft om grote investeringen aan het pand te kunnen bekostigen. Zonder extra geld komen alle programma’s met jonge bands, dance-feesten, tienerfeesten en muzieklessen in gevaar!

N201 is door de gemeente Aalsmeer in 2013 verzelfstandigd. Sindsdien is er door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt om het centrum te behouden voor jongeren, muziek en talentontwikkeling.

Na het verdwijnen van muziekschool de Hint is een groot deel van de muzieklessen in N201 ondergebracht. Vanaf toen is er meer en meer gespecialiseerd op muziek waarbij aandacht is voor elk genre, niveau en leeftijd. Ook is N201 nog steeds beschikbaar voor het jongerenwerk, maar dan op basis van verhuur.

De gemeente Aalsmeer draagt bij aan sommige programmaonderdelen met subsidie, zoals feesten voor tieners, en bandcoaching voor jonge muzikanten in de Bandbrouwerij. Maar onderhoud, exploitatiekosten en de rest van het N201 programma moeten uit eigen middelen betaald worden. Het pand is met huurafhankelijk recht van opstal overgedragen aan stichting Cultureel Jongerencentrum Aalsmeer (CJA) en wordt niet meer door de gemeente onderhouden.

De crowdfundingsactie loopt via het online platform “voordekunst.nl”. Een platform waar al talloze organisaties en artiesten geld hebben weten in te zamelen voor hun project. De crowdfundingsactie van N201 is HIER vinden. Op deze pagina staat uitgebreide informatie over het project en men kan direct een donatie doen. De actie loopt tot 16 oktober dus wacht niet te lang!

Via de crowdfundingsactie wil N201  € 15.000 ophalen, zodat het hoognodige gedaan kan worden, om het pand een fikse opknapbeurt te geven. Er is veel achterstallig onderhoud dat een negatieve invloed heeft op de uitstraling van het pand, op de energierekening, op de programmering en op de veiligheid van de bezoekers.

Als niet op tijd geïnvesteerd wordt, komt de toekomst van N201 in gevaar en ontstaat een groot gat in het voorzieningenniveau voor jongeren, muziek en talentontwikkeling in de regio. Een tijdige opknapbeurt van het pand kan dit voorkomen!advertentie