FC Abcoude-trainer Ton Bras: "tegenstanders moeten rekening met ons houden"

Abcoude - De voetbalsite www.hetamsterdamschevoetbal.nl heeft, onder de kop “Wij zijn een tegenstander om rekening mee te houden”, een interview met FC Abcoude-trainer Ton Bras op de site geplaatst. 

FC Abcoude kent een prima start van de competitie in de zondag tweede klasse B. De formatie van Ton Bras heeft na vier wedstrijden negen punten verzameld en dat is slechts één punt minder dan koploper AGB.

“Vooraf hadden we dit niet verwacht”, zegt Bras over de goede reeks. “In de voorbereiding en in de beker hebben we goede resultaten geboekt tegen sterke tegenstanders, dus toen kreeg ik er wel vertrouwen in. Maar dat we na vier wedstrijden op de tweede plaats zouden staan, had ik niet verwacht.”

Ondanks de voortvarende start blijven ze in Abcoude nuchter en wordt er niet meteen te hoog van de toren geblazen. “We krijgen nog negen verschillende tegenstanders en daarna kunnen we de balans opmaken. De toekomst zal uiteindelijk uitwijzen hoe sterk we echt zijn, maar ik denk dat zeker niet dat onze overwinningen toeval waren. Wij zijn een tegenstander om rekening mee te houden.”

Abcoude verkeerde vorig seizoen in degradatiegevaar. Nadat Bras begin februari het stokje van de vertrokken Joey van Leijenhorst had overgenomen, werd het tij gekeerd en bleef Abcoude uiteindelijk via de nacompetitie alsnog tweedeklasser. “De ploeg kwam toen uit een slechte reeks en had ook pech met blessures. We hebben een goede ploeg en de sfeer is goed. Als iedereen fit blijft kunnen we een mooie serie neerzetten.”

Met directe handhaving als doelstelling en een plek in de middenmoot als ambitie, begon FC Abcoude aan het lopende seizoen. Maar inmiddels is wel duidelijk dat er bij Abcoude meer mogelijk is en wordt de ploeg ook door andere competitiegenoten genoemd als kanshebber op het kampioenschap.

“Dat is afhankelijk van een hoop verschillende factoren. We zullen in ieder geval compleet moeten blijven. Daarnaast ken ik ook niet alle ploegen uit de competitie even goed, waardoor het moeilijk is om daar uitspraken over te doen. Als ik kijk naar de teams die bij ons in de competitie zitten en de spelers die ze tot hun beschikking hebben, blijf ik erbij dat ZSGO/WMS kampioenskandidaat nummer één is.”

De enige club die Abcoude tot nu toe van de winst afhield, is koploper en promovendus AGB. “Die hebben mij zeker verrast. Ze doen het veel beter verwacht. Bij ons in de competitie zitten de ploeg dicht tegen elkaar aan, maar ik heb in die wedstrijd tegen ons gezien dat ze een aantal spelers hebben die het verschil kunnen maken.”

Bron: www.hetamsterdamschevoetbal.nl


advertentie