Zaterdagnacht megatransport over A2 bij Breukelen

Breukelen - In de nacht van zaterdag 8 op 9 oktober, voert Mamoet in opdracht van TenneT het tweede deel uit van het transport van de transformator die bestemd is voor het in aanbouw zijnde hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk.  Omdat de transformator ongeveer 6 meter hoog, 3,5 meter breed en 10 meter lang is en circa 325.000 kilo weegt, betreft het hier een groot transport.

De transformator wordt in de nacht van 8 op 9 oktober vanaf Shellstation Ruwiel over de A2 naar het in aanbouw zijnde hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk vervoerd. Hiervoor zijn op de A2 een aantal korte verkeersstops nodig o.a. tijdens het op- en afrijden van de A2 en tijdens het kruisen van de middenberm.

Het transport begint zaterdag om 23:00 uur. De transformator komt zondagochtend om 07:00 uur via een speciaal aangelegde hellingbaan aan op zijn eindbestemming

TenneT werkt in de omgeving Breukelen-Kortrijk aan de uitbreiding van haar elektriciteitsnet. Om de koppeling tussen het nationale- en het regionale hoogspanningsnet te realiseren, bouwt TenneT het 380/150 kV station Breukelen-Kortrijk. In het station is een transformator nodig om de stroom om te zetten van 380 naar 150kV. 

Tijdens het transport zaterdagnacht is het vanwege veiligheidsmaatregelen niet mogelijk dichtbij te komen. Wel is een speciale 'spottersplek' ingericht, waar geïnteresseerden in de vroege ochtend van zondag 9 oktober kunnen kijken hoe de transformator van de A2 de hellingbaan afrijdt richting het hoogspanningsstation. 

Kijk voor meer informatie op het factsheet 'Project Breukelen'. Klik daarvoor op de link onderaan dit artikel.


advertentie