Stichtse Vecht waarschuwt voor hennepteelt met animatiefilm

Regio - Gemeente Stichtse Vecht waarschuwt haar inwoners voor de gevaren van hennepteelt. Ze heeft hiervoor een preventieve animatiefilm laten maken.

Het kweken van hennep is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Samen met de politie, de veiligheidsregio en de woningcorporaties wil de gemeente een vuist maken tegen hennepteelt.

Daarom heeft gemeente Stichtse Vecht een preventieve animatiefilm laten maken, die de kenmerken, risico’s en gevolgen van een hennepkwekerij in beeld brengt. Met de animatie wil de gemeente hennepteelt tegengaan.

Het filmpje geeft inzicht in de gevaren van hennepteelt en spoort inwoners die in hun buurt een hennepkwekerij vermoeden, of overlast ondervinden van een kwekerij, aan om dan de politie te bellen op 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem te bellen op 0800-7000 (gratis).

De animatie is gemaakt in het kader van de aanpak van georganiseerde criminaliteit. De aanpak van hennepteelt is een prioriteit in het vorig jaar door de gemeenteraad van Stichtse Vecht vastgestelde Integraal Veiligheidsplan 2016-2018.

De animatiefilm is HIER te zien.


advertentie