Waardering voor mantelzorgers in De Ronde Venen

De Ronde Venen - Mantelzorgers in de gemeente De Ronde Venen ontvangen ook dit jaar weer een waardering voor hun inzet. Dat schrijft welzijnsorganisatie Tympaan-De Baat in een persbericht.

De gemeente De Ronde Venen, lokale ondernemers en Tympaan-De Baat willen mantelzorgers graag bedanken voor hun inzet en voeren daarom De Ronde Venen Pas in; een lokale pas met daarop een tegoed van € 50. De pas vervangt het Mantelzorgcompliment dat de gemeente vorig jaar aan haar mantelzorgers gaf. 

Mantelzorg is de onbetaalde zorg voor een chronisch ziek familielid/vriend of gehandicapte naaste. Mantelzorg is vaak langdurig en kan erg intensief zijn. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers. Uit lokaal onderzoek blijkt dat mantelzorgers vooral behoefte hebben aan erkenning en waardering. Maar ook het organiseren van goede zorg en ondersteuning is een belangrijk punt.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. Een bedankje in de vorm van de mantelzorgwaardering is daarom zeker op zijn plaats.

Om deze mantelzorgwaardering mogelijk te maken, voert de gemeente De Ronde Venen in samenwerking met de lokale ondernemers en Tympaan-De Baat, De Ronde Venen Pas in. Op de pas wordt een tegoed van € 50 gezet dat besteed kan worden bij de aangesloten winkeliers. Het Steunpunt Mantelzorg regelt de uitgave van De Ronde Venen Pas.

Het Steunpunt verstuurt de pas rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) naar mantelzorgers die bij het Steunpunt Mantelzorg ingeschreven staan. Mantelzorgers die nog niet geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg en dit wel graag willen, kunnen contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg. Wanneer zij uiterlijk 31 december 2016 aangemeld zijn, ontvangen ook zij een De Ronde Venen Pas.

 

Het Steunpunt Mantelzorg werkt alleen op afspraak en is gevestigd aan Kerkvaart 2 in Mijdrecht. Voor registratie als mantelzorger kan men tijdens de openingstijden, maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 17:00 uur en op vrijdag tussen 09:00 en 13:00 uur telefonisch contact opnemen met Stichting Tympaan-De Baat, op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl. Een medewerker van het Steunpunt Mantelzorg neemt vervolgens telefonisch contact op.


advertentie