Bloemenveiling schrapt 100 banen

Aalsmeer - Omroep West schrijft op basis van meldingen van vakbond CNV Vakmensen, op haar website dat bij FloraHolland, het bedrijf waaronder o.m. de Bloemenveiling Aalsmeer valt, in 2017 nog eens 100 banen verdwijnen. Het bedrijf heeft de berichten bevestigd. Bij welke vestigingen de banen verdwijnen is nog niet duidelijk. Naast de Bloemenveiling Aalsmeer, heeft het bedrijf vestigingen in Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde.

Het personeel in de Randstad-vestigingen is dinsdag geïnformeerd, terwijl de werknemers in Eelde het nieuws afgelopen woensdag te horen kregen.

De banen verdwijnen bij stafafdelingen, de ICT en commerciële functies. Het bedrijf hoopt dat veel via natuurlijk verlooop kan, maar er zullen ook gedwongen ontslagen vallen. FloraHolland heeft de afgelopen jaren al afscheid genomen van 600 mensen.

Het veilingbedrijf is sinds 2014 bezig met een langlopende reorganisatie die tot doel heeft tot 2020 de kosten met ruim € 100 miljoen te reduceren. Woordvoerder Kees de Vos van CNV Vakmensen is er niet gerust op dat het hierna klaar is: "In 2018 voorzien we ook weer banenverlies in de logistiek, en tot 2020 voorzien we nog veel onzekerheid door de reorganisatie."

Bij FloraHolland werken nu nog ongeveer 3.000 mensen. Het bedrijf noemt de reorganisatie nodig 'vanwege nieuwe ontwikkelingen waarop de coöperatie wil en moet inspelen. De internationale sierteeltmarkt is sterk aan het veranderen en om een gezonde positie te behouden is het onder meer nodig om op kosten te besparen. Daardoor kan Royal FloraHolland ook weer investeren in noodzakelijke vernieuwingen, zoals ICT.'

Royal FloraHolland is in haar soort de grootste ter wereld. Het verzorgt ruim 90% van de Nederlandse handel in snijbloemen en planten. 

Bron: Omroep Westadvertentie