Politie waarschuwt voor babbeltrucplegers

De Ronde Venen - De politie heeft de laatste maanden meerdere meldingen gekregen van bejaarden in de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen, die het doelwit waren van een babbeltruc. In enkele gevallen wisten de plegers met een verzonnen verhaal toegang te krijgen tot de woning van het slachtoffer, waarna de bewoner geld of goederen miste.

De politie ontving deze week de zesde melding sinds 1 september dit jaar. Gelukkig bleef het in meerdere gevallen bij een poging, omdat het beoogde slachtoffer zelf al argwaan voelde.

De plegers waren zowel mannen als vrouwen. De verhalen waarmee de babbeltrucplegers aan de deur kwamen varieerden. Sommigen zeiden namens een instantie te komen, en toonden daarbij soms zelfs een legitimatie of pasje. Anderen boden iets aan.

Medewerkers van instanties komen nooit zonder schriftelijke vooraankondiging op bezoek. Ga niet zondermeer af op een uniform of een verzorgd uiterlijk. Vraag altijd om een legitimatie. Bel bij twijfel de betrokken instantie. Laat de bezoeker even wachten en sluit intussen de voordeur.

Weet u hoe u zich kunt wapenen tegen babbeltrucs? Lees er HIER meer over.

Hebt u het vermoeden dat er een oplichter bij u aan de deur staat, bel dan direct 1-1-2!


advertentie