Maandag 31 oktober treinoverlast rond Amsterdam CS

De Ronde Venen - Treinreizigers tussen Utrecht en Amsterdam moeten maandag 31 oktober rekening houden met overlast. Het treinverkeer op en rond Amsterdam CS komt aan het eind van de middag namelijk stil te liggen.

Machinisten en conducteurs houden van 17:00 tot 19:00 uur een werkonderbreking op het station. Ze praten dan over hun onvrede, zo zijn medewerkers bang dat zij weer vaste routes moeten rijden. Ook vinden ze dat de NS afspraken over de tweede conducteur op dubbeldekkers niet is nagekomen.

De actie is bekend bij FNV Spoor in Utrecht, al geeft de bond aan niet de organisator te zijn. "Die komt vanuit het personeel zelf." Bij spoorvakbond VVMC is niets bekend over het werkoverleg.

Behalve het werkoverleg voeren de conducteurs anderszins ook actie. Volgens Omroep West voeren conducteurs die zijn aangesloten bij vakbond FNV Spoor, geen kaartcontroles uit. De actie begint maandag om 04:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

De NS wijst erop dat gewoon voor de reis betaald dient te worden. Bovendien staan op de meeste stations poortjes, waardoor in- en uitchecken gewoon nodig blijft.

Bron: RTV Utrecht Omroep West


advertentie