Brouwerij SpierBier start crowdfunding voor Zwartepieten Bier

Mijdrecht - De in Mijdrecht gevestigde brouwerij SpierBier, die onlangs werd uitgeroepen tot de beste brouwerij van de provincie Utrecht, start een crowdfundingsactie zodat een bijzonder bier kan worden gebrouwen: het Oud-Hollands Zwartepieten Bier.

De bedoeling is dit bier in een beperkte en eenmalige oplage van 100.000 flessen naar een Oud-Hollands recept te brouwen.

De brouwers van het Zwartepieten Bier willen voorkomen dat de figuur van Zwarte Piet uit de Nederlandse cultuur en traditie verdwijnt. Met het brouwen van het speciale bier willen ze met een dikke knipoog hun mening geven.

Met de opbrengsten van de crowdfunding bekostigt de brouwerij alle ingredienten die nodig zijn om het bier te brouwen. Daarnaast gaan zij een fles ontwerpen met daarop een uniek etiket. Ook zal de capaciteit van de brouwerij moeten worden uitgebreid.

De brouwerij geeft aan dat het bier alleen gebrouwd kan worden, wanneer er vooraf genoeg 'funding' is. Een bier op basis van crowdfunding dus! Het Oud Hollands Zwartepieten Bier is het allereerste bier dat op basis van crowdfunding wordt gebrouwen.

In de maanden november 2016, december 2016 en januari 2017 is een speciale website open, waar het publiek bestellingen kunnen plaatsen. Eind januari 2017 is dan bekend hoeveel flessen Zwartepieten Bier besteld zijn, en gaat de brouwerij aan de slag.

In oktober of november 2017 is dan het bier gebrouwen, zodat het voor het 5 decemberfeest 2017 tussen de pakjes kan staan!


advertentie