Pianist Klaas Bakker bij afdelingsavond Vrouwen van Nu Abcoude-Baambrugge

Baambrugge - Tijdens de afdelingsavond van Vrouwen van Nu Abcoude-Baambrugge op 16 november a.s., treedt pianist Klaas Bakker op met zijn programma ~ Wenen door de eeuwen heen ~, muziek van Weense componisten met filmbeelden uit het Wenen van nu.

Op licht ironische- maar ook bewonderende wijze komen vele aspecten van Wenen aan bod. Met filmbeelden van de keizerlijke pracht en praal en van het dagelijks leven in de stad. Van het reuzenrad in het Prater, keizerin Sissy, de dierentuin van paleis Schönbrunn, de schilderijen van Klimt, het Ankeruhr - de Jugendstilklok met personages uit de geschiedenis van Wenen - de Donau, de Lippizaners van de Spaanse Rijschool, enz.

Daarbij muziek van bekende Weense componisten als Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert en Johann Strauss en van minder bekende als de middeleeuwse orgelvirtuoos Paul Hofhaimer en de 20e-eeuwers Alexander Zemlinsky en Egon Wellesz.

Waar mogelijk worden enkele stukken niet op piano maar op orgel of klavecimbel gespeeld. Een gevarieerd en levendig (klank)beeld van Wenen door de eeuwen heen.

Deze avond vindt plaats in Dorpshuis”De Vijf Bogen” aan de Prinses Margrietstraat 10 in Baambrugge. De zaal is open vanaf 19:30 uur, het programma start om 20:00 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom.

De entree voor niet-leden bedraagt € 5 p.p..


advertentie