Jobke Vonk-Vedder uit Abcoude burgemeester Halderberge (NB)

Halderberge/Abcoude - Jobke Vonk-Vedder uit Abcoude, is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Halderberge (NB), schrijft BN De Stem op haar website. De oud-burgemeester van Aalsmeer is de opvolger van Giel Janssen. 

Janssen vertrok als burgemeester van Halderberge, omdat hij geen woning kon vinden in de gemeente, een eis die de gemeenteraad had gesteld. Janssen begon in maart 2011 als burgemeester in Halderberge.

Er kwamen bij de gemeente 33 sollicitaties binnen om Janssen te vervangen, 10 vrouwen en 23 mannen stelden zich kandidaat. De nieuwe burgemeester is gekozen uit 9 kandidaten die op sollicitatiegesprek in Turnhout zijn gekomen.

Vonk-Vedder is 52 jaar en woont in de gemeente Abcoude. Ze is gehuwd en heeft 2 kinderen.

Zij heeft veel ervaring in het openbaar bestuur. Voor haar burgemeesterschap in Aalsmeer was zij gemeenteraadslid voor het CDA in de gemeente De Ronde Venen, wethouder in de voormalige gemeente Abcoude en lid van de Provinciale Staten van Utrecht.

De vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de zes partijen, heeft de profielschets (eisen waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen) mede opgesteld aan de hand van de resultaten uit de burgerenquête. Het digitale vragenformulier werd door 276 inwoners ingevuld.

Zij gaven in grote meerderheid te kennen dat de 'eerste burger' snel in Halderberge woonachtig moet zijn. De samenstellers van de profielschets voegen daar aan toe dat Halderberge een aantrekkelijk woningaanbod heeft, maar geen ambtswoning.

De gemeenteraad stelde al eerder dat de nieuwe burgemeester, die op 1 december begint, binnen één jaar woonachtig moet zijn in de gemeente. 

Het streven is om Jobke Vonk-Vedder op 13 december tijdens een buitengewone raadsvergadering te installeren als burgemeester.

Kijk HIER voor een interview met Jobke Vonk-Vedder, waarin zij vertelt dat zij dolgraag een nieuwe start maakt in Halderberge.

Bron: BN De Stem


advertentie