Coffeeshop nabij metrostation Bijlmer Arena

Regio - Bij het metrostation Bijlmer Arena in het Stadsdeel Zuidoost komt een coffeeshop. Dit schrijft de Amsterdamse lokale omroep AT5 op haar website. De coffeeshop komt op een kleine vier kilometer van Abcoude te liggen.

Stadsdeel Zuidoost krijgt voor het eerst sinds jaren een eigen coffeeshop. Tot nu toe moesten inwoners altijd uitwijken naar andere stadsdelen om een coffeeshop te bezoeken.

De coffeeshop komt vlakbij station Bijlmer Arena te liggen, aan Hoekenrode 14. Omdat de coffeeshop niet in een woonwijk ligt, op ruime afstand van scholen ligt en het pand al een horecabestemming heeft, worden er geen problemen verwacht.

Als de exploitatievergunning wordt goedgekeurd en de ondernemer door de Bibob-screening komt, kan Roots, zoals de coffeeshop gaat heten, de deuren openen. Maar dit lijkt slechts een formaliteit: de ondernemer is ook eigenaar van coffeeshop 't Keteltje op de Marnixstraat.

Omdat er tot nu toe geen enkele coffeeshop in het stadsdeel was, is de gemeente Amsterdam blij met de komst van Roots. 'Het komt een evenwichtige spreiding van coffeeshops in de stad ten goede en een coffeeshop is een functie die past in elk deel van de stad.'

Ondernemers uit de buurt zijn de afgelopen dagen geïnformeerd door de stadsdeelvoorzitter, de politie en de ondernemer die de shop wil gaan beginnen. 

In een brief aan de gemeenteraad van Amsterdam, schrijft burgemeester Eberhard van der Laan dat een tweede coffeeshop in het stadsdeel in de pijplijn zit.


advertentie