Syntus en provincie Utrecht presenteren nieuwe dienstregeling

De Ronde Venen - Meer openbaar vervoer voor meer reizigers. Dat is in de kern het aanbod van Syntus, de nieuwe vervoerder die vanaf 11 december de streekbussen in de provincie Utrecht en de stadsbussen in Amersfoort gaat rijden. Dit schrijven Syntus en de provincie Utrecht in een gezamenlijk persbericht.

Op zondag 11 december start onder de naam Syntus Utrecht de nieuwe vervoerder met een volledig vernieuwde dienstregeling voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht. Alle kernen die nu openbaar vervoer hebben, behouden dat ook vanaf 11 december. Precies volgens de eis die de provincie Utrecht bij de aanbesteding stelde.

Volgens het persbericht is er is meer én is het beter. Zo gaat het aantal ritten in de spits beduidend omhoog. Ook het nachtvervoer wordt uitgebreid. Bovendien is een toeristische trekpleister zoals het Nationaal Militair Museum straks prima per openbaar vervoer te bereiken.

Syntus introduceert verder in de Vechtstreek, de Lopikerwaard en Eemland nieuwe buurtbuslijnen. In Leusden lanceert Syntus als eerste regionale vervoerder KeoBike. Een innovatief deelfietssysteem met 80 fietsen op vier locaties in Leusden.

Op 11 december start Syntus met nieuwe comfortabele Mercedes Setra bussen die herkenbaar zijn aan een eigen Syntus Utrecht huisstijl. De vloot wordt ook vernieuwd met elektrische zero-emissiebussen en hybride bussen. De dieselbussen voldoen aan de strengste emissienorm Euro 6.

Ook biedt de vervoerder nieuwe mogelijkheden om reizigers te informeren over hun reis, zijn er nieuwe abonnementsvormen voorzien en is het straks mogelijk contactloos te betalen. 

Volgens het persbericht worden de verbinding tussen Mijdrecht en Breukelen, tussen De Ronde Venen en Amsterdam Zuidoost en tussen Gouda en Utrecht speerpuntlijnen. Aan de oostkant van de provincie zijn de speerpuntlijnen de verbindingen tussen Amersfoort en Soest, tussen Amersfoort en Veenendaal en tussen Utrecht en Veenendaal/Wageningen. Verder zal vanuit meerdere plaatsen de verbinding met De Uithof/Science Park Utrecht aanzienlijk versterkt worden.

Deze speerpuntlijnen zijn verbindingen waarop Syntus de meeste reizigersgroei verwacht.

Overigens zijn het gemeentebestuur van De Ronde Venen en de bedrijven op het bedrijventerrein Mijdrecht minder gelukkig met de nieuwe dienstregeling. Eén van de gevolgen van de nieuwe concessie is namelijk, dat buslijn 130 niet meer over de Industrieweg in Mijdrecht zal rijden en dat alleen buslijn 121 (Uithoorn-Hilversum) en lijn 526 (Buurtbus) dat slechts 1 keer per uur zullen doen.

Overleg over deze achteruitgang van het openbaar vervoer binnen De Ronde Venen hebben tot niets geleid.

Op www.syntusutrecht.nl is vanaf heden de volledig nieuwe dienstregeling voor Syntus Utrecht in te zien. De nieuwe lijnfolders zijn dan in pdf beschikbaar. Per kern geeft de vervoerder de reiziger een uitleg over de belangrijkste wijzigingen.

Klik voor de lijnfolder Vecht en Amstel, waaronder De Ronde Venen valt, op de link onder dit artikel.

Voor buurtbussen en voor scholierenlijnen zijn aparte lijnfolders verschenen, die op de website van Syntus Utrecht.

Syntus Utrecht heeft ook een app. Kijk daarvoor HIER.

In de tweede helft van november lanceert Syntus Utrecht een nieuwe website, met daarop een handige interactieve reisplanner en lijnenapplicatie waarmee reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht krijgen van hun reismogelijkheden.


advertentie