Duurzaam wonen makkelijk gemaakt met energieloket

De Ronde Venen - Duurzaam wonen wordt gemakkelijk gemaakt voor de inwoners van De Ronde Venen. Dat schrijft de gemeente in een persbericht.

Op woensdag 23 november 2016 wordt het Regionaal Energieloket voor de regio Amsterdam en Amstelland & Meerlanden, waaronder de gemeente De Ronde Venen, gelanceerd. Via dit digitale platform kunnen woningeigenaren uit De Ronde Venen eenvoudig aan de slag met ‘energiebesparing en duurzame opwekking van energie’.

Wethouder David Moolenburgh: "We vinden het belangrijk dat inwoners eenvoudig toegang hebben tot praktische informatie over duurzame oplossingen op en rond het huis. We zijn dan ook erg blij met de lancering van het energieloket in onze gemeente. Het sluit naadloos aan bij onze ambitie: werken aan een duurzame gemeente. Dat doen we al op tal van gebieden zoals het plaatsen van zonnepanelen op het dak van ons gemeentehuis."

Op het energieloket kunnen inwoners kennis opdoen over energiebesparende maatregelen zoals isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Ook kunnen woningeigenaren een online HuisScan doen, om te bepalen wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor hun specifieke woning. Bewoners zien direct wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn van maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie, inclusief mogelijkheden voor subsidies en financieringsmogelijkheden.

Tegelijkertijd worden mensen via het loket doorverwezen naar (regionale) vakbedrijven en via een reviewsysteem kan men zien hoe andere woningeigenaren deze bedrijven beoordelen.

Het Regionaal Energieloket is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl, Door daar te kiezen voor De Ronde Venen wordt men vervolgens doorverwezen naar de regiopagina.


advertentie