Amstelveen wil Park & Ride bij Uithoornlijn

Amstelveen/Uithoorn - Wanneer de Uithoornlijn definitief wordt aangelegd, wil de gemeenteraad van Amstelveen dat een Park & Ride langs de N201 komt.

Met deze opdracht moet het college van B&W van Amstelveen in gesprek gaan met de Stadsregio Amsterdam, waarbij ook Uithoorn moet worden uitgenodigd.

Met de stemmen van SP, GroenLinks en CDA tegen, nam de gemeenteraad van Amstelveen daartoe een door de ChristenUnie, met steun van D66 en Burgerbelangen Amstelveen ingediende motie woensdag aan. 

Een parkeerplaats is een belangrijk onderdeel van de vervoersketen, staat er in de motie. En de parkeerdruk in de stadskernen van Amstelveen en Uithoorn kan er door verminderen.

‘De tramlijn zou dan nog meer mensen kunnen aantrekken, die van verder weg komen en uiteindelijk Amsterdam als reisdoel hebben. Deze mensen zijn nu nog op de auto aangewezen. Als zij de auto op de te ontwikkelen P&R kunnen parkeren, wordt verder reizen met de tram een aantrekkelijke optie.

Hiermee zou tevens de belasting van de wegen ten gevolge van doorgaand autoverkeer in Amstelveen worden verminderd. De ChristenUnie is van mening dat met het idee van een P&R bij de N201, een zeer compleet HOV-traject (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) zou worden gecreëerd, dat afrekent met vervoersproblemen die zich op dit moment nog voordoen ‘, aldus Maria Vlaar van de ChristenUnie.

Wethouder Jeroen Brandes van Verkeer (PvdA) zei het idee van een P&R wel bij de Stadsregio neer te zullen leggen, maar geen vertraging in de plannen te willen. “Ik ga de plannen voor een Amstelveenlijn niet openbreken. Misschien komt over twee jaar ook Aalsmeer er wel bij. Dat is voor mij een volgende fase en ik ga nu voor het doortrekken van de Amstelveenlijn en alles wat daarbij hoort. Die mag niet door allerlei varianten worden vertraagd.”

Bron: RTV Amstelveen/Amstelveen.blog


advertentie