Groene Hart biedt volop kansen voor circulaire economie

De Ronde Venen - Het Groene Hart biedt volop kansen voor een Circulaire Economie. Dat blijkt uit de regiostudie '’t Groene Hart Circulair'.

Onze economie ontwikkelt van een lineaire economie ('take-make- dump’) naar een circulaire economie waarin hergebruik van producten en grondstoffen centraal staat en waarin afval en schadelijke emissies naar bodem, water en lucht zo veel mogelijk worden voorkomen.

De regiostudie ’t Groene Hart Circulair laat zien dat in het Groene Hart volop mogelijkheden zijn voor een circulaire economie. De transitie naar een circulaire economie biedt economische kansen, maakt ons minder afhankelijk van de import van schaarse grondstoffen en draagt bij aan een schoner milieu.

De afgelopen maanden heeft onderzoeksbureau Metabolic deze regiostudie uitgevoerd in opdracht van de vijf Rabobanken in het Groene Hart, waaronde de Rabobank Rijn en Veenstromen, de provincie Zuid-Holland en Heineken. Ook hebben zestien ondernemers de afgelopen maanden deelgenomen aan de Circular Economy Challenge Groene Hart, en hierin het beste idee uitgewerkt om hun bedrijf meer circulair te maken.

De samenwerkende partijen delen uitkomsten van de regiostudie en de Circular Economy Challenge graag met de ondernemers en andere geïnteresseerden in circulair- of duurzaam ondernemen. Daarom vindt op maandagavond 28 november het symposium ‘t Groene Hart Circulair plaats, in de Goudse Schouwburg.

Het wordt een bijzondere en leerzame bijeenkomst over circulair ondernemen met gasten als Wiebe Draijer (voorzitter raad van bestuur Rabobank), Ruud Koornstra (duurzame ondernemer) en Dieuwertje Blok als dagvoorzitter.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website. Op deze website staat ook meer informatie over circulaire economie, over het programma van het symposium en over de sprekers.

Op de foto: de deelnemers aan de Circular Economy Challenge Groene Hart.


advertentie