Waterwolftunnel in N201 vrijdagnacht afgesloten

De Ronde Venen/Aalsmeer - In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november 2016 wordt de Waterwolftunnel in de N201 onder de Ringvaart tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer een nacht afgesloten voor verkeer.

De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Verkeer op een deel van de N201 wordt omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Vanwege de  onderhoudswerkzaamheden aan de Waterwolftunnel, is de tunnel afgesloten van vrijdag 25 november 19:00 uur tot zaterdag 26 november 06:00 uur. Door de afsluiting kan het verkeer geen gebruik maken van de  N201 tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting  met de Fokkerweg in Haarlemmermeer. De toe- en afritten van de Middenweg en de Braziliëlaan zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid met behulp van borden.

Om de veiligheid en doorstroming van de Waterwolftunnel te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de tunnel regelmatig onderhouden wordt. Een deel van dit onderhoud vindt plaats terwijl de tunnel openblijft voor verkeer. Drie keer per jaar is de tunnel echter afgesloten om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te kunnen garanderen en te zorgen voor een snel verloop van de onderhoudswerkzaamheden.

De werkzaamheden zijn niet alleen voor preventief onderhoud, zoals het wassen van de tunnelwanden en het reinigen van de wegmarkeringen. Er vinden ook inspecties en testen plaats, zoals controles op veiligheidsmiddelen.

Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen worden de onderhoudswerkzaamheden in de nacht uitgevoerd.advertentie