VVD stemt alsnog in met Gezondheidscentrum in Vinkeveen

Vinkeveen - De VVD is om en steunt alsnog het voorstel een gezondheidscentrum te vestigen op een deel van het terrein waar nu nog de Sint Jozefschool in Vinkeveen is gevestigd. Dat schrijft de fractie in een persbericht.

De fractie heeft hierbij overwogen dat de huisvesting van de rooms katholieke basisschool Sint Jozef niet meer toereikend is en niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Daarnaast zijn de huisartsen in Vinkeveen al jaren op zoek naar een nieuwe praktijkruimte. Deze artsen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in de aankoop van een deel van de Sint Jozef school om daar een nieuwe praktijk te gaan vestigen.

Een voorstel hiervoor is twee maanden geleden in de gemeenteraad teruggeven aan het college van B&W. Dit werd vooral ingegeven door de minimale onderbouwing van de verkoopprijs en daarnaast de zeer beperkte wijze waarop marktconsultatie had plaatsgevonden. Ook voor de VVD was dit aanleiding om dit voorstel niet te kunnen steunen.

De bezwaren zijn met het nieuwe voorstel dat op donderdag 24 november in de gemeenteraad behandeld wordt, voor de VVD althans, weggenomen. Er liggen meerdere offertes aan de verkoopprijs ten grondslag en daarnaast zorgen overige financiële maatregelen er voor dat ook de overige zorgen van de VVD zijn weggenomen.

Een mooi en nieuw gezondheidscentrum ligt op deze manier voor de inwoners van Vinkeveen binnen handbereik. Daarnaast is dit initiatief een opsteker voor de kwaliteit van het onderwijs in de gemeente De Ronde Venen, aldus de VVD.


advertentie