Online energieloket voor duurzaam wonen gestart

De Ronde Venen - Het regionale energieloket voor de regio Amsterdam, Amstelland en Meerlanden is woensdag 23 november officieel van start gegaan. Woningeigenaren uit acht gemeenten in deze regio, waaronder De Ronde Venen, kunnen via dit online platform eenvoudig aan de slag met energiebesparing of duurzame opwekking van energie voor hun woning.

Op www.regionaalenergieloket.nl/amsterdam-amstelland-meerlanden kunnen woningeigenaren een online HuisScan doen om te bepalen wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor hun specifieke woning. Bewoners zien meteen wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn van maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie, inclusief mogelijkheden voor subsidies en financiering. De kennisbank van het energieloket bevat informatie over energiebesparende maatregelen zoals isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

Wethouder David Moolenburgh: "We vinden het belangrijk dat inwoners eenvoudig toegang hebben tot praktische informatie over duurzame oplossingen op en rond het huis. We zijn dan ook erg blij met de lancering van het energieloket in onze gemeente. Het sluit naadloos aan bij onze ambitie: werken aan een duurzame gemeente. Dat doen we al op tal van gebieden zoals het plaatsen van zonnepanelen op het dak van ons gemeentehuis."

Het regionaal energieloket is ontwikkeld door Bleeve in samenwerking met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, Uithoorn en De Ronde Venen. In de komende maanden wordt het energieloket verder ontwikkeld en uitgebreid met lokale en regionale aanbieders.

Op de foto staat wethouder David Moolenbrugh rechts vooraan.


advertentie