PvdA-GL-LS start petitie voor behoud PAUW Bedrijven

De Ronde Venen - De fractie van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal in de gemeenteraad van De Ronde Venen is een petitie gestart voor het behoud van PAUW Bedrijven. Dit meldde de fractie afgelopen zondag in een persbericht.

De fractie vindt dat er door de meerderheid van de colleges van de zes samenwerkende gemeenten te gemakkelijk gekozen is de sociale werkvoorziening PAUW Bedrijven op te heffen en ook dat er onvoldoende is gekeken naar mogelijkheden om samen met PAUW tot een duurzame oplossing te komen. 

Een definitieve keuze is overigens nog niet gemaakt, want eerst moeten de gemeenteraden van de zes deelnemende gemeenten zich hierover nog uitspreken.

De fractie roept iedereen die zich zorgen maakt over het opheffen van PAUW dan ook op, de petitie te tekenen. De fractie wil de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, IJsselstein, Nieuwegein, Lopik en Vianen zo laten weten hoe belangrijk het is dat PAUW Bedrijven met al haar expertise blijft bestaan.

Raadslid Pieter Kroon: “Als PAUW Bedrijven opgeheven wordt, moeten gemeenten de sociale werkvoorziening zelf gaan organiseren. En hoe dat eruit moet gaan zien, is nog zeer onduidelijk en onzeker. Het is ook maar de vraag of voor iedereen goed en passend werk beschikbaar blijft. Voor zo’n 700 kwetsbare mensen breekt er dan ook een bijzonder onzekere tijd aan", vertelt Kroon.

"En dat" zegt Kroon, "terwijl het opheffen van PAUW helemaal niet nodig is. PAUW Bedrijven bestaat al 60 jaar en is expert in het aan het werk helpen van mensen. Deze kennis en ervaring moet wat ons betreft behouden blijven. Laten we dan ook samen met PAUW op zoek gaan naar een duurzame oplossing!”

De petitie is HIER te vinden.


advertentie