Samenwerking Careyn en Amerpoort redt Vinkenoord

Vinkeveen - Verzorgingshuis Vinkenoord in Vinkeveen krijgt een nieuwe bestemming.

Naast de huidige bewoners biedt de locatie vanaf medio 2017 ook woonruimte aan vijftien jong-volwassenen met een verstandelijke beperking uit de gemeente De Ronde Venen. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: de huidige bewoners van het verzorgingshuis hoeven niet te verhuizen en de jongeren kunnen begeleid zelfstandig wonen in vertrouwde omgeving dichtbij hun familie.

Zonder de samenwerking tussen Careyn, de exploitant van Vinkenoord, met Amerpoort zou het verzorgingshuis binnen afzienbare tijd de deuren hebben moeten sluiten.

Harry Luik, tijdelijk bestuursvoorzitter van Careyn, en Paul Willems, bestuurder van Amerpoort, tekenden vrijdag 2 december samen met huidig bewoner Olga Voortwist en toekomstig bewoner Arjen van Dijk, de samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurde in aanwezigheid van bestaande en toekomstige bewoners, medewerkers en genodigden.

Arjen kijkt er naar uit om uit huis te gaan en op zichzelf te gaan wonen. Hij werkt bij de Hema en als conciërge bij een VMBO in Mijdrecht en is blij met vooruitzicht van een eigen woonplek in De Ronde Venen. "Ik woon nu bij mijn ouders in Mijdrecht en heb er hartstikke zin in dat ik hier kan komen wonen."

Ook de huidige bewoners zijn blij met de komst van de jongeren.

De zoektocht naar een passende toekomst voor Vinkenoord heeft enige voeten in de aarde gehad. Wilma van Doorn, regiomanager Careyn: "We hebben goed geluisterd naar de omgeving. De afgelopen jaren zijn verschillende scenario's de revue gepasseerd. Van verbouwen tot verpleeghuis en scheiden van wonen en zorg bieden in samenwerking met de woningbouwcorporatie, tot het verkopen van het pand. Voorop stond steeds het voorkomen van gedwongen verhuizing van de huidige bewoners. Het is heel erg fijn dat dat gelukt is. Dankzij de samenwerking hebben beide doelgroepen een mooie woning."

Amerpoort bestuurder Paul Willems is trots op deze mooie kans. "Dit is een mooi voorbeeld van samenwerken. Ouderen en jong volwassenen uit De Ronde Venen gaan straks samen in Vinkenoord wonen. Het kan niet anders dan dat dat tot mooie ontmoetingen leidt."

Na de ondertekening deelden toekomstig bewoner Arjen van Dijk samen met een begeleider van Amerpoort bloemetje uit aan de huidige bewoners. Zij krijgen de komende tijd te maken met een verbouwing in het pand.


advertentie