Bébouw Midreth bouwt voor GroenWest in Vinkeveld

Vinkeveen - Bébouw Midreth gaat voor woningcorporatie GroenWest 'sfeervolle, duurzame woningen in sociale huur' bouwen in de nieuwe Vinkeveense wijk Vinkeveld. Op 6 december jl. hebben GroenWest en Bébouw Midreth B.V. daartoe het 'Design & Build-contract' getekend.

Op deze locatie worden 38 sfeervolle jaren ’30 eengezinswoningen in de sociale huur gebouwd. “De woningen - gelegen op een prachtige locatie - zijn niet alleen een mooie aanvulling op de woningvoorraad in Vinkeveen, maar ze hebben ook een ook duurzaam en energiezuinig karakter”, aldus Karin Verdooren, directeur-bestuurder van GroenWest.

In het plan Vinkeveld worden in totaal ongeveer 190 woningen gebouwd, zowel koop als huur. GroenWest heeft Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming, opdracht gegeven voor de bouw van 38 sociale huurwoningen.

Kenmerkend voor deze sfeervolle woningen is dat zij duurzaam en energiezuinig worden. Zo worden, naast goede isolatie van de gevel en het glas (driedubbelglas), ook zonnepanelen aangebracht. Verdooren: ”Deze combinatie levert niet alleen een bijdrage aan een verlaging van de CO2-uitstoot  en een verbetering van het energielabel. Het zal ook een positief effect hebben op de woonlasten van onze huurders”, aldus Karin Verdooren.

In het voorjaar 2016 is de aanbesteding van het project gestart. Na een zorgvuldig beoordelingsproces heeft GroenWest gekozen voor Bébouw Midreth. “Deze partij heeft een mooi plan ingediend met sfeervolle jaren ’30 woningen. Nu het contract getekend is, kan de bouw van start gaan”, vertelt Verdooren. “We streven ernaar om eind 2016 het definitief ontwerp klaar te hebben en de omgevingsvergunning in te dienen. Dan kunnen we voor de zomer van 2017 starten met de bouw van de woningen.”

De oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2018.


advertentie