Nieuwe vervoerder Syntus Utrecht start dienstregeling

Amersfoort/De Ronde Venen - Syntus is zondagochtend begonnen met het busvervoer in de regio Utrecht, waaronder in De Ronde Venen. Zaterdagnacht reed in deze regio voor de laatste maal een bus van Connexxion.

De start van de nieuwe vervoerder werd feestelijk gevierd, in de aanwezigheid van o.a. gedeputeerde Jacqueline Verbeek en wethouder Alberta Schuurs uit De Ronde Venen. Met veel stoom, licht- en geluidseffecten reed een Syntusbus bestuurd door chauffeur Henk Wijnen symbolisch uit een tunnel van zeildoek.

,,Het was natuurlijk spannend, maar gelukkig zijn de chauffeurs overgekomen, dus die weten de weg al", vertelde teammanager Harrie Schipper.

Algemeen directeur Cees Anker van Syntus sprak de aanwezigen toe: ,,Pas drie weken geleden waren alle bezwaarprocedures achter de rug en konden we ons voorbereiden op dit feestje. We hadden het risico genomen door alvast 100 bussen bij leverancier Setra te bestellen." 

Na het verlenen van de concessie benutte vervoerder Connexxion alle juridische mogelijkheden om de concessie terug te winnen. Gedeputeerde Jacqueline Verbeek zei voorafgaand aan het verrichten van de openingshandeling: ,,We willen het openbaar vervoer in de provincie veel meer afstemmen op de behoefte; er zijn nog meer vernieuwingen, zoals o.a. het project met deelfietsen in Leusden."

Voor reizigers is veel veranderd. Zo is de dienstregeling behoorlijk aangepast. Syntus raadt reizigers daarom aan om de reis voor vertrek te plannen op hun website. Ook het straatbeeld verandert: voortaan rijden er witte bussen met bestickering in de rode Syntus Utrecht-huisstijl.

Bron: DeStadAmersfoort.nl


advertentie