Kunstgrasvelden met rubbergranulaat blijven

De Ronde Venen - Sportverenigingen in De Ronde Venen blijven van de kunstgrasvelden met rubberkorrels gebruikmaken om te sporten. Dat is de uitkomst van overleg tussen de gemeente en de sportverenigingen op woensdag 21 december jl.

Het RIVM concludeerde eerder deze week na onderzoek, dat het verantwoord is om op de velden te sporten en dat het gevaar voor de gezondheid ‘praktisch verwaarloosbaar’ is. Op basis van het onderzoek concluderen ook GGD en KNVB dat veilig op de velden gespeeld kan worden

In het overleg op woensdag 21 december hebben de sportverenigingen de lijn onderschreven die de gemeente heeft uitgezet na het verschijnen van het RIVM-rapport. Die houdt in dat de komende tijd de rapporten nader worden bestudeerd en dat de reacties van sporters en vooral ouders van kinderen worden verzameld. Ook wordt naar alternatieven gekeken voor het geval er aanleiding is tot vervolgacties.

Alle relevante gegevens over het RIVM-onderzoek zijn HIER te vinden. Ook op de website van de GGD is uitgebreide informatie te vinden.


advertentie