'Verdachten' aangehouden in Abcoude

Abcoude - Een door de politie De Ronde Venen georganiseerde heterdaadoefening in Abcoude, is succesvol afgesloten met de arrestatie van de 'verdachten', schrijft de politie De Ronde Venen op haar Facebookpagina. Volgens de politie was het een geslaagde actie.

De heterdaadoefening draaide om een inbraak in Abcoude. Na een inbraakmelding via 112 werd Burgernet ingeschakeld en gingen agenten, ondersteund door een politiehelikopter en een politiehond, en bewoners samen op zoek naar de verdachten. Uiteindelijk leidde dat tot de arrestatie van de wijkagenten voor Abcoude en Baambrugge, die zich voordeden als 'verdachten'. 

De oefening werd uitgevoerd tijdens de donkere dagen, vanwege de verhoogde kans op inbraak.

Met deze oefening, die eindigde met een aantal aanhoudingen, wil de nieuwe wijkagent Peter van der Noll zich voorstellen aan de bewoners van Abcoude en Baambrugge. Hij is eind vorig jaar als wijkagent in De Ronde Venen begonnen. Samen met Ton van der Straten is hij verantwoordelijk voor het gebied Abcoude en Baambrugge.

De wijkagenten vinden het belangrijk samen met bewoners of ondernemers de leefomgeving veiliger te maken. Inwoners kunnen hen daarbij helpen door te vertellen wat men ziet en hoort. Bijvoorbeeld wanneer iemand getuige is geweest van een verkeersongeval, of wanneer iemand informatie heeft over een gepleegd misdrijf. 

"Samen zorgen we ervoor dat uw omgeving een leuke en veilige wijk blijft", eindigen de wijkagenten hun bericht.advertentie